Naisten Pankki x Kultaseppä Kulmala x Museo Kruunu

28.06.2023

Oletko käynyt kello- ja korumuseo Kruunussa? Haluatko kuulla, miten kotimaisista jalokivistä ja kullasta syntyy ainutlaatuisia koruja?

Naisten Pankki Espoo ja Helsinki järjestävät yhdessä Kultaseppä Kulmalan kanssa tilaisuuden Suomen kello- ja korumuseo Kruunussa Espoon Tapiolassa.

tiistaina 19. syyskuuta kello 17.30 – 19.30. 

Kultaseppä Kulmala kertoo kotimaisista jalokivistä, kultasepäntyöstä ja korujen suunnittelusta. Mukanaan hänellä on valikoima harvinaisia Luumäen beryllejä ja Luoston ametisteja, joita on istutettu Suomen Lapista huuhdotusta kullasta valmistettuihin koruihin. Jokaisella korulla on tarina, joka kumpuaa suomalaisesta estetiikasta, arvomaailmasta ja jalosta taidosta käsitellä luonnonmateriaaleja. 

Illan ohjelmaan kuuluu opastettu kierros museossa, jossa on esillä kultaseppä Mellinin töitä 1800-luvulta lähtien. 

Pientä tarjoilua. 

Tilaisuuteen osallistuminen maksaa 15 euroa, joka menee kokonaisuudessaan Naisten Pankille. Lisäksi jokainen lunastaa museossa sisäänpääsyn Museokortilla tai maksaa 12 euroa. 

Mukaan mahtuu 25 ensiksi ilmoittautunutta.

Lähetä ilmoittautuminen osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi ja kirjoita viestin aiheeksi Korumuseo. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.9. Vahvistusviestin saatuasi maksa 15 euroa
FI80 1745 3000 1728 27, viite 1588. https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/tervetuloa-korumuseoon-ja-tutustumaan-kultasepan-tyohon/

TAI

Lähetä ilmoittautuminen osoitteeseen espoo@naistenpankki.fi ja kirjoita viestin aiheeksi Korumuseo. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.9. Vahvistusviestin saatuasi maksa 15 euroa FI89 1544 3000 1333 35, viite 20242. https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/kruunu-korumuseo-ja-kultasepan-tyo-tutuksi-19-9-2023/

Museo Kruunu sijaitsee Espoon Tapiolassa, WeeGee-talon vieressä osoitteessa Ahertajantie 3.  parkkipaikkoja löytyy Ahertajankujan Kulttuuriparkista. Museon on tavoittavissa myös Metrolla.

Lämpimästi tervetuloa!
Naisten Pankki Helsinki ja Espoo, Kultaseppä Kulmala ja Museo Kruunu

 

——

Naisten Pankki on suomalainen verkosto, joka kerää varoja kehittyvien maiden naisille. Naisten Pankki toimii täysin lahjoitusvaroin. Keskeinen rooli varainhankinnassa on paikallisryhmillä ja vapaaehtoisten tekemällä työllä. Hankkeet kohdemaissa toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

 

Nyt Naisten Pankilla on naisten ammatillista koulutusta ja yrityksen perustamista tukevia hankkeita viidessä maassa Afrikassa ja Aasiassa.

Vuonna 2022 suomalaiset lahjoittivat 1,5 miljoonaa euroa, jonka avulla

29 000 naista sai koulutusta ja tukea yrittäjyyteen.

 

Lisää tietoa: https://www.naistenpankki.fi/