Järjestä unohtumaton
paja- tai virkistyspäivä!

Aikuisten pajat ja virkistyspäivät

Päivä kelloseppänä

Pajassa tutustutaan Kellomuseon aarteisiin sekä kellosepän ammattiin. Päästään kokeilemaan kellosepän työvälineitä sekä kokemaan omin käsin tekemisen
ajatonta iloa.


Ryhmäkoko: max. 10 hlöä
Kesto: 1,5 h
Hinta: 240 € / ryhmä

Ota yhteyttä!
Muistelupaja senioreille

Vanhain- ja hoitokoteihin suunnattu palvelu, jossa museolta tuodaan pop-up- näyttely vanhain- tai hoitokotiin viikoksi esille ja herättelemään keskustelua asukkaiden keskuudessa. Museolta saapuu henkilökuntaa vetämään pajan, jossa herätellään lisää muistoja ja keskustellaan mitä kello- tai korumuistoja heillä on. Asukkailla tai heidän lähimmäisillään on mahdollista tuoda omia esineitä muistelutuokioon. Hinta: 310 € (sis alv 24%) Huom. Paja on mahdollista varata syksystä lähtien. Paja on hyvä varata 4 viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Ota yhteyttä!
TYKY -päivän suunnittelu toiveidesi mukaan

Suunnittelemme toiveidesi mukaan virkistyspäivän museolla. Voitte varata opastusen toiveidenne mukaan tai tulla tekemään omat korunne.  Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Kiire kuriin! Etätyhypäivä henkilöstölle. Yhteistyössä Luotain Consulting.

Räätälöity henkilöstövalmennus etänä
Yhteistyössä Luotain Consulting ja Suomen Kellomuseo, laajuus 3h/kerta

Luotaimen ja Suomen Kellomuseon hauskassa ja vaikuttavassa etätyöpäivässä pysähdytään tarkastelemaan omaa ja yhteistä ajankäyttöä, opitaan tunnistamaan olennaisimmat tehtävät paremmin ja työn mielekkyys kasvaa. Suomen Kellomuseon alustukset orientoivat kuulijoita humoristisella tavalla ravistelemaan omia aikaan liittyviä uskomuksia.

Valmennuksessa saat käytännönläheisiä vinkkejä työarkeen, mm. oman työn suunnitteluun ja keskeytysten hallintaan. Tavoitteellinen toiminta ja oikeiden asioiden tekeminen oikeaan aikaan ovat tehokkuuden perusta. Tekemistä on yllin kyllin, mutta osaammeko keskittyä niihin tehtäviin, joiden avulla saamme aikaan parhaan arvon? Valmennus lisää hallinnan tunnetta työhön ja vähentää työstressiä.

Valmennuksen ohjelma

Suomen Kellomuseo on ainutlaatuinen kellojen historiaan erikoistunut museo. Suomen Kellomuseo kerää ja tallentaa kokoelmiinsa ajanmittauksen historiaa, suomalaiseen kellokulttuuriin, kelloihin liittyvää arkistoaineistoa, sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimustoimintaa. Kellomuseo kerää kelloihin ja aikakäsitykseen liittyviä tarinoita ja merkityksiä.

Kellomuseon henkilökunnan alustus orientoi kuulijoita aikakäsitykseen hauskalla tavalla. Aikakäsitys on muuttunut vuosisatojen varrella ja eri kulttuureissa suhteudutaan aikaan hieman eri tavoin. Helikopterivinkkelistä ajankäytön tarkastelu auttaa asemoimaan omaa ajankäytön kokemusta ja saattaa ravistella joitakin uskomuksiamme -jotka saattavat istua yllättävän lujassa.

 

Lisätietoja täältä

 

Voit myös ladata Kiire kuriin! -esitteen täältä

Ota yhteyttä!

LASTEN pajat

Kellosepän verstaassa

Minkä näköinen sinun seinäkellosi olisi? Päästä sisäinen kelloseppäsi irti ja hyppää mukaan kellosepän verstaaseen! Pajan aikana kurkistamme oppaan johdolla Kellomuseossa olevaan vanhaan kellosepänliikkeeseen sekä tutkimme seinäkellojen koristeita ja muotoja. Museokierroksen jälkeen tehdään itse omat seinäkellot, jotka saa mukaan pajan päätteeksi.

Ryhmäkoko: max 10 lasta ja 1-2 aikuista.
hinta:  150-170€
Ikäsuositus 7-12 vuotiaille
kesto: n.2h

Ota yhteyttä!
KUKKUU-paja

Kukkuu sanoo käki kun se kurkistaa talostaan. Käkikello on lasten suosikki ja moni etsiikin pientä lintua museosta. Kukkuu!- pajan aikana askarrellaan omat käkikellot pahvista ja muista materiaaleista sekä kuunneellan miltä oikea käkikello kuulostaa ja näyttää.

Ryhmäkoko: max. 10 lasta ja 1-2 aikuista. Ikäsuositus: 4-6- vuotiaille. Kesto: noin 1 tunti.

Hinta: 120-140€

Ota yhteyttä!
Lasten synttärit

Kellomuseossa voi juhlistaa ajan kulkua 4-12-vuotiaille suunnatuilla synttäreillä! Synttäreitä järjestetään arkisin ti-pe klo 11-17 välisenä aikana sekä lauantaisin klo 11–17. Synttäreille osallistuvien maksimimäärä on 10 lasta. Mukana tulee olla
ainakin yksi aikuinen. Synttäreiden hinta sisältää ohjatun työpajatyöskentelyn ja materiaalit. Synttäripaketin voi valita kahdesta lapsille suunnatusta pajavaihtoehdosta. Synttäreiden hinta on pajavaihtoehdosta riippuen arkisin 120-150 € ja viikonloppuisin 140-170 €.

Ota yhteyttä!
Oma Aika työpajakerho

OMA AIKA – OMA KORU

Opi korun valmistustekniikoita ja suunnittele oma koru Kello- ja Korumuseon näyttelyyn 2023. Syksyllä starttaava työpaja on maksuton ja tarkoitettu 13–15-vuotiaille nuorille.

Sahaamista lehtisahalla Suomen kello- ja korumuseo kruunun Oma Aika työpajassa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: info@kellojakorumuseo.fi

Ikäryhmä: 13–15-vuotiaat
Ajankohta: 8 kertaa, torstaisin 14.9.–9.11. klo 15:00-17:00
Teema: museon kellonäyttelyyn pohjautuva
Sisältö: Opit lehtisahaamaan ja poraamaan, vasaroimaan ja etsimään muotoa metallista.

Ohjaaja: Nelli Tanner

Tutustut korun historiaan, ja museon kokoelmiin.
Suunnittelet ja toteutat oman korun.

Ilmoittautuminen on sitova. Ryhmään mahtuu 12 nuorta.

 

metallin työstöä Suomen kello- ja korumuseo Kruunun Oma Aika työpajakerhossa.
Ota yhteyttä!