Tapahtumat

13.04.2021

Vuosi 2022

Yleisöopastus: sunnuntaisin kello 13.30

Tuokio-opastus: perjantaisin kello 16.30 ja 18, lauantaisin kello 11.30 ja 15

Syyskuu

7.9. klo 16.30-19 PAJA Designin NAHKARANNEKORU DROP IN TYÖPAJA (materiaaleja riittää 30 hlö:lle) Sopii koko perheelle. Yhteistyössä TAIKE. 10€

 

Alkaen 15.9 kello 16 OMA AIKA – OMA KORU
Opi korun valmistustekniikoita ja suunnittele oma koru Kello- ja Korumuseon näyttelyyn 2023. Syksyllä starttaava työpaja on maksuton ja tarkoitettu 12–15-vuotiaille nuorille.
lisätietoa: info@kellojakorumuseo.fi

Yhteistyössä TAIKE

ke 21.9.  klo 16.30-19 PAJA Desiginin HOPEARIIPUSKURSSI

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao riipus hopeasta. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi riipuksen. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksestaei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppä opastaa erityövaiheissa. Rajallinen osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen 18.9 mennessä info@kellojakorumuseo.fi

Hinta:25€

Yhteistyössä TAIKE

 

to 22.9. kello 18 Opastus: Jurmo Watchin tarina
Tule kuulemaan Jurmo Watchin tarina toisen perustajan Kim von Gerichin kertomana. Jurmo Watch pop-up näyttely on esillä 25.9.2022 asti.

 

ti 27.9. kello 18 Doc Lounge Espoo: Nothing Lasts Forever

Doc Lounge Espoo jatkuu! Syksyn ensimmäisenä elokuvana nähdään Jason Kohnin ohjaama dokumenttielokuva ”Nothing Lasts Forever”.

 

ke 28.9 kello 17.30-19 Kulta-ilta Kruunussa

Kulta on historian vanhimpia sijoituskohteita ja edelleen tänä päivänä suosittu varmuutensa takia. Museolla 28.9. kello 17.30 pääset kuuntelemaan ja keskustelemaan kultaan sijoittamisesta K.A. Rasmussenin Niklas Sundmanin kanssa. Illan aikana saamme myös tietoa korujen puhdistuksesta ja oikeanlaisesta säilyttämisestä.

 

to 27.9. kello 17.30 Minun maailmani taiteilijatapaaminen, Susana Corneh ja Sara Kaasalainen

Tule tapaamaan ja kuulemaan miten Minun maailmani- näyttelyn pari Susana Corneh ja Sara Kaasalainen työstivät koruideaa. Keskustelutapahtuman aikana saamme kuulla parin läpikäymän prosessin ja omia fiiliksiään näyttelyn tiimoilta. Lämpimästi tervetuloa!

 

Lokakuu

ke 5.10 16.30-19 PAJA Designin HOPEAKORVAKORUKURSSI

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao korvakorut hopeasta. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi korvakorut. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksesta ei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppä opastaa eri työvaiheissa. Rajattu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen 2.10.2022 mennessä info@kellojakorumuseo.fi

Hinta 25€

Yhteistyössä TAIKE

la 8.10 klo 11-14.30 PAJA Designin SORMUSKURSSI, TÄYNNÄ

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao oma hopeasormus. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi hopeasormuksen. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksesta ei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppäopastaa jokaisen työvaiheen henkilökohtaisesti. Rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen 5.10.2022 mennessä: info@kellojakorumuseo.fi

Hinta 25€

Yhteistyössä TAIKE

13.10. kello 18.00  Yleisöluento: Jussi Järvinen

Taiteilijaluento: Koru, ruumis, sukupuoli – näkökulma korutaiteeseen

Jussi Järvinen on Helsingissä asuva taiteilija, joka työskentelee korun, kuvanveiston ja installaation alueilla. Hänen työskentelyssään yhteen kietoutuvat sekä inhimillisten että ei-inhimillisten eläinten ruumiit, sukupuoli ja väkivalta. Järvinen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Göteborgin yliopistosta ja kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta.

 

Lapsille syysloma tekemistä museo Kruunussa!

Ke 19.10. klo 12-15

7-9-vuotiaiden työpaja

Töpöhäntäinen kissa vai ujo marakatti? Kuvioitu käärme vai pieni pupunpoikanen? Tule suunnittelemaan ja toteuttamaan oma eläinriipus hopeasta. Hinta 25€

Ilmoittaudu mukaan 17.10 mennessä, info@kellojakorumuseo.fi

Paikkoja on rajoitetusti!

To 20.10. klo 12-15

10-12-vuotiaiden työpaja

Pääkallo ja luut? Kaksi sydämen puolikasta? Vai ihan jotain muuta?

Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan oma ideasi. Valmistamme oman riipuksen hopeasta työpajan aikana. Opit käyttämään lehtisahaa, poraamaan ja pintakuvioimaan metallia. Hinta 25€

Kurssien vetäjänä toimii Nelli Tanner

 

 

 

Marraskuu

10.11. kello 17.30 yleisöluento:  Mutta onko taidetta? Nykykorusta. 

Päivi Ruutiainen on Lahdessa asuva kuvataidekriitikko ja tietokirjailija. Hän on väitellyt nykykorun ja nykytaiteen välisestä suhteesta, kuratoinut nykykorunäyttelyitä ja kirjoittanut useisiin alan julkaisuihin. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta ja taiteen tohtori Lapin yliopistosta.

 

ke 16.11  klo 16.30-19 PAJA Desiginin HOPEARIIPUSKURSSI

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao riipus hopeasta. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi riipuksen. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksestaei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppä opastaa erityövaiheissa. Rajallinen osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen 13.11.2022 mennessä: info@kellojakorumuseo.fi

Hinta 25€

Yhteistyössä TAIKE

la 19.11 klo 11-14.30 PAJA Designin SORMUSKURSSI TÄYNNÄ

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao oma hopeasormus. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi hopeasormuksen. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksesta ei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppäopastaa jokaisen työvaiheen henkilökohtaisesti. Rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen 7.9.2022 mennessä: info@kellojakorumuseo.fi

Hinta 25€

Yhteistyössä TAIKE

 

21.11. klo 12.30–16.30  Museo-ja kulttuurialan tulevaisuuden toisinajattelun päivä

Olet lämpimästi tervetullut Suomen Kello- ja korumuseo Kruunun organisoimaan museoalalle suunnattuun Toisin ajattelun päivään!

Tilaisuus koostuu toisin ajattelua kiihdyttävistä luennoista sekä innostavasta yhteissuunnittelun työpajasta. Ennen tilaisuuden alkua on mahdollisuus tutustua museoon. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Päivän hinta on 180 € + alv 24 %.
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.11.2022. Ilmoittaudu mukaan tästä: Ilmoittautuminen Toisin ajattelun päivään

Lisätietoja tapahtuman FB:sivuilla: Toisin ajattelun päivä

 

Joulukuu

3-4.12 kello 10-17 Jouluinen viikonloppu museo Leikissä ja museo Kruunussa

 

Joulun odotuksen tunnelmaan pääset Museo Leikin ja Kello- ja korumuseo Kruunun jouluisena viikonloppuna la-su 3.—4.12.2022 klo 10—17. Ohjelmassa mm. erilaisia työpajoja, opastuksia, tonttujahtia ja arpajaisia! Lisäksi viikonlopun ajan museokaupasta voi tehdä ihania joululahjalöytöjä ja Espoon kahvipaahtimon kahvilassa pääsee nauttimaan suussa sulavia jouluisia herkkuja. Viikonlopun aikana myös Weegeellä jouluista ohjelmaa. tervetuloa! 

 

OHJELMA:

LAUANTAI 3.12.2022

 

KLO 10–13 MUSEO LEIKIN JOULUPIPARI -TYÖPAJA, NON STOP (Museo Leikin työpaja)

Tule hyvä piparkakku! Museo Leikin joulupipari-työpajassa pääset koristelemaan herkullisen joulupiparin. (Materiaalimaksu 2€/henkilö)

 

KLO 10–17 OMATOIMISUUNNISTUS KRUUNUSSA (Museo Kruunun näyttelytila)

Tarkastele yksityiskohtia, hiivi eteenpäin tarkkana ja ole kun etsivä! Etsi museosta kuvissa olevat korut ja kellot. Sopii koko perheelle.  

 

KLO 10—17 MUSEO LEIKIN TONTTUJAHTI (Museo Leikin näyttelytila)

Tontut kateissa! Etsi omatoimisesti Museo Leikin näyttelyyn karanneita tonttuja ja osallistumaan museokaupan tuotepalkinnon arvontaan.

 

KLO  11 – 14 KRUUNUN TÄHTI, SYDÄN VAI PIPARI? - RIIPUSTYÖPAJA, NON STOP (Museo Kruunun Verstas)

Tule tekemään joululahja ystävälle, mummille tai isälle! Valmistamme hopeisia riipuksia sahaamalla, poraamalla, vasaroimalla ja pintaa kuvioimalla. Työpajalle mahtuu 10 osallistujaa kerralla, ja tekemään pääsee sitä mukaan, kun riipukset valmistuvat. (Materiaalimaksu 15€)  

 

KLO 11—14 MUSEO LEIKIN ARPAJAISET (museoiden yhteistila)

Anna arvan yllättää! Museo Leikin museonystävät pitävät joulutapahtuman ajan arpajaispöytää, jossa jokainen arpa voittaa. 

 

KLO 11.30 KRUUNUN TUOKIO-OPASTUS (Museo Kruunun näyttelytila)

Hyppää hetkeksi oppaan mukaan ja sukella Jonkun täytyy olla ensimmäinen – mekaniikan koulutuksen alku Suomessa näyttelyn teemojen pariin 

 

KLO  12–16.30 KRUUNUN KORUNAPPI -NONSTOP (museoiden yhteistila)

Koru voi olla monia asioita, esim omatekemä rintanappi. Valitse siis kuvia ja askartele omannäköisesi korunappi! 

 

KLO 14—16 MUSEO LEIKIN JOULUHERKKU-TYÖPAJA, NON STOP (Museo Leikin työpaja)

Nyt leivotaan leikisti! Museo Leikin Jouluherkku-työpajassa askarrellaan jouluisia herkkuja talven leikkeihin.

 

KLO 15.30 KRUUNUN TUOKIO-OPASTUS (Museo Kruunun näyttelytila)

Hyppää hetkeksi oppaan mukaan ja sukella Björn Weckström – Koru kuin veistos näyttelyn teemojen pariin.

 

SUNNUNTAI 4.12.2022

 

KLO 10—14 MUSEO LEIKIN JOULUHERKKU-TYÖPAJA, NON STOP (Museo Leikin työpajassa)

Nyt leivotaan leikisti! Museo Leikin Jouluherkku-työpajassa askarrellaan jouluisia herkkuja talven leikkeihin.

 

KLO 10–17 OMATOIMISUUNNISTUS KRUUNUSSA (Museo Kruunun näyttelytila) 

Tarkastele yksityiskohtia, hiivi eteenpäin tarkkana ja ole kun etsivä! Etsi museosta kuvissa olevat korut ja kellot. Sopii koko perheelle.  

 

KLO 10—17 MUSEO LEIKIN TONTTUJAHTI (Museo Leikin näyttelytila)

Tontut kateissa! Etsi omatoimisesti Museo Leikin näyttelyyn karanneita tonttuja ja osallistumaan museokaupan tuotepalkinnon arvontaan.

 

KLO 11—14 MUSEO LEIKIN ARPAJAISET (museoiden yhteistila)

Anna arvan yllättää! Museo Leikin museonystävät pitävät joulutapahtuman ajan arpajaispöytää, jossa jokainen arpa voittaa. 

 

KLO 11–14 KRUUNUN JOULUKORISTE-TYÖPAJA, NON-STOP (Museo Kruunun Verstas)

Käytä mielikuvitusta ja katso mitä kaikkea voi rautalangasta tehdä! Upeat joulukoristeet syntyvät kultasepän työkaluja käyttäen.  

 

KLO 12–16.30 KRUUNUN KORUNAPPI -NONSTOP (museoiden yhteistila)

Koru voi olla monia asioita, esim. omatekemä rintanappi. Valitse siis kuvia ja askartele omannäköisesi korunappi! 

 

KLO 13.30 YLEISÖOPASTUS KRUUNUSSA (Museo Kruunun näyttelytila)

Tutustumme Kruunun tämänhetkisiin näyttelyihin: “Björn Weckström – Koru kuin veistos” ja “Jonkun täytyy olla ensimmäinen – mekaniikan koulutuksen alku Suomessa”.  

 

 

Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan, jollei toisin mainita.⁠ Museot ovat ilmaisia alle 18- ja yli 70-vuotiaille.

 

10.12 kello 11-16 Helmenpunontakurssi

Tule ja puno helminauha(kasvatetut makean veden helmet) itsellesi tai ystävällesi!

Ilmoittaudu 3.12.2022 klo 15 mennessä osoitteessa: https://forms.office.com/r/kVxSpiSvH5

Kurssin hinta 150 € (sis. alv 24 %). Kurssimaksu kattaa opetuksen, korurasian ja materiaalit.

Kurssi toteutetaan, mikäli siihen osallistuu vähintään 6 henkilöä. Paikkoja on rajoitetusti.

Opettajana kurssilla toimii kultaseppämestari Pia Jull.