Tapahtumat

13.04.2021

Vuosi 2023

Yleisöopastus: sunnuntaisin kello 13.30

Tuokio-opastus: perjantaisin kello 16.30 ja 18, lauantaisin kello 11.30 ja 15

 

 

Helmikuu

4.2.2023 klo 14–15.30 yleisöluento Tarinat Björn Weckströmin korujen nimissä.  

Luennoitsijana Koruasiantuntija Mia Hillo. Hän on intohimoinen koruharrastaja ja korumyynnin ammattilainen. Hän on luennoi ja kirjoittaa alasta. Paikka Kruunun Verstas. Luento sisältyy pääsylipun hintaan 

11.2. klo 11–14.45 (15 min kahvitauon omakustanne) PAJAn Kierrätyskorukurssi 

Tehdään koruja vanhoista hopeisista ruokailuvälineistä ja muokataan vanhoista omista koruista uutta. Kurssilla tutustutaan kierrätyskoruihin ja tutkitaan materiaalin mahdollisuuksia muuntua koruiksi. Ota oma vanha kummilusikka mukaan ja tee siitä koru! Muokkaa yksittäinen korvis riipukseksi tai vääntele haarukasta sormus. Tutkitaan yhdessä, mitä pystymme kurssilla koruistasi toteuttamaan. (Tuo mukaan omia materiaaliehdotuksia, meillä myös mukana tarvittaessa jotain.) 

Kesto 3,5 h, 68 €, sis. alv 24 %.  

Kurssi toteutetaan 8 osallistujalla, maksimi osallistujamäärä on 10 henkilöä. %. Hinta sisältää materiaalit, työkalujen käytön ja opetuksen. 

Ilmoittautuminen Info@kellojakorumuseo.fi pe 3.2.2023 mennessä, varmistat paikkasi maksamalla kurssin 3.2.2023. Kurssin toteutumisesta ilmoitetaan 9.2.2023 kurssimaksun maksaneille.  

 

15.2. klo 17.30 Teemaopastus Björn Weckström – suomalaisen korumuotoilun lähettiläs  

Opastuksen vetää erityisasiantuntija Raili Hautanen. Hän on työskennellyt Lapponia-brändin ja Björn Weckströmin kanssa kolmisenkymmentä vuotta.  

Opastus kuuluu pääsylipun hintaan. 

 

Hiihtolomaviikko:

23.2. klo 11-15 Amulettityöpaja, 10-12-vuotiaiden työpaja

Tule mukaan tekemään oma amuletti eli mukana pidettävä hyvän onnen esine.
Tutustut minkälaisia amuletteja on korun historiassa tehty.
Suunnittelet ja toteutat omasi hopeasta. Opit käyttämään lehtisahaa, viilaa, vasaraa ja poraa sekä pintakuvioimaan metallia.
Tekemisen lomassa voit nauttia omat eväät.
Hinta: 40 €

Osallistujamäärä: 12. Työpaja toteutetaan min 8 osallistujaa. Sitovat ilmoittautumiset 20.2. mennessä info@kellojakorumuseo.fi

 

Maaliskuu

1.3. kello 17.30 Teemaopastus taskukellojen maailmaan 

Opastuksen vetää kelloseppä museomestari Rami Laitinen. Opastuksen aikana tutustumme taskukellojen tekniikkaan sekä historiaan.  

 

18.-19.3 Lastenmuseo festarit: Uudet kujeet  

Jokavuotiset Lasten Museofestarit levittäytyvät nyt Weegee-talolta, EMMAsta ja KAMUsta uudistuneisiin Leikki ja Kruunu -museoihin pihan toisella puolella. Luvassa on uusia kujeita ja leikkimieltä, paljon kivaa tekemistä. Festaritunnelmaan pääsee seuraamalla esityksiä ja osallistumalla kujeileviin työpajoihin ympäri festarialuetta. Näyttelyissä voi kohdata mm. Mauri Kunnaksen rakastettuja hahmoja, tutkia leikin laboratoriota, ihastella käden taitoja, uppoutua historiaan ja vaikuttua kuvataiteesta ja muotoilusta 

 

25.3. PAJAn Riipuskurssi klo 11–14.15 (sis. 15 min kahvitauon omakustanne) 

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao riipus hopeasta. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi riipuksen. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksesta ei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppä opastaa eri työvaiheissa.  

Kesto 3 h, hinta 68 €, sis. alv 24 %.  

Kurssi toteutetaan 8 osallistujalla, maksimi osallistujamäärä on 10 henkilöä.  

 

Ilmoittaudu 17.3. mennessä osoitteessa info@kellojakorumuseo.fi  ja maksa osallistumismaksu viikkoa ennen työpajaa(saat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen). Ilmoittautuminen on sitova. Maksun maksaminen on edellytys kurssipaikan saamiseksi. 

 

Huhtikuu

1.4.2023 klo 14–15.30 yleisöluento. Korujen keräilyharrastus.  

Luennoitsijana koruasiantuntija Mia Hillo. Hän on intohimoinen koruharrastaja ja korumyynnin ammattilainen. Hän on luennoi ja kirjoittaa alasta. Paikka Kruunun Verstas. Luento sisältyy pääsylipun hintaan.  

 

15.4. Helmenpunontakurssi 

Kurssi toteutetaan, mikäli siihen osallistuu vähintään 6 henkilöä. Paikkoja on rajoitetusti (max 10 hlöä). Opettajana kurssilla toimii kultaseppämestari Pia Jull.  

Ohjelmassa : 

  • luento makeanveden helmistä  
  • kaksinkertaisen helmenpunonnan ohjeistus  
  • helminauhan punonta.  

 

Kurssin hinta 150 € (sis. alv 24 %). Kurssimaksu kattaa opetuksen, korurasian ja materiaalit. ja helminauhan. 

 

Paikkoja on rajoitetusti (max 10 hlöä).  Ilmoittaudu   7.4. mennessä osoitteeseen info@kellojakorumuseo.fi  ja maksa osallistumismaksu viikkoa ennen työpajaa (saat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen). Ilmoittautuminen on sitova. Maksun maksaminen on edellytys kurssipaikan saamiseksi. 

 

22.4. PAJAn Sormuskurssi klo 11–15.00 (sis. 15 min kahvitauon omakustanne) 

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao oma hopeasormus. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi hopeasormuksen. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksesta ei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppä opastaa jokaisen työvaiheen henkilökohtaisesti.
 

Kesto 4 h, hinta 87 €, sis. alv 24  

Kurssi toteutetaan 8 osallistujalla, maksimi osallistujamäärä on 10 henkilöä. %. Hinta sisältää materiaalit, työkalujen käytön ja opetuksen. 

 

Ilmoittaudu osoitteessa 14.4. mennessä info@kellojakorumuseo.fi  ja maksa osallistumismaksu viikkoa ennen työpajaa(saat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen). Ilmoittautuminen on sitova. Maksun maksaminen on edellytys kurssipaikan saamiseksi. 

 Toukokuu

6.5. PAJAn Koruja nahasta klo 11–14.15 (sis. 15 min kahvitauon omakustanne) 

Kurssilla tehdään kotimaisesta parkkinahasta ja kierrätysnahasta koruja tai muita pieniä tuotteita. Tutustutaan materiaaliin ja kokeillaan sen työstöä. Kurssilla voi toteuttaa korviksia, rannekoruja, avaimenperiä tai muita koruja oman innostuksen mukaan. Mahdollisuus myös korttikotelon tai avainnauhan tekemiseen.  

Kesto 3 h, hinta 76 €, sis. alv 24 %.  

Kurssi toteutetaan 8 osallistujalla, maksimi osallistujamäärä on 10 henkilöä. %. Hinta sisältää materiaalit, työkalujen käytön ja opetuksen. 

Ilmoittaudu 28.4. mennessä osoitteessa info@kellojakorumuseo.fi  ja maksa osallistumismaksu viikkoa ennen työpajaa(saat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen). Ilmoittautuminen on sitova. Maksun maksaminen on edellytys kurssipaikan saamiseksi. 

 

18.5. Kansainvälinen museopäivä. Ilmainen sisäänpääsy 

20.5. PAJAn Hopeakorvakorukurssi klo 11–14.45 (sis. 15 min kahvitauon omakustanne) 

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao hopeiset korvakorut. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi korvisparin. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksesta ei tarvitse olla vaan työpajan kultaseppä opastaa jokaisen työvaiheen henkilökohtaisesti. 

Kesto 3,5 h, hinta 76 €, sis. alv 24 %. 

Kurssi toteutetaan 8 osallistujalla, maksimi osallistujamäärä on 10 henkilöä. %. Hinta sisältää materiaalit, työkalujen käytön ja opetuksen. 

 

Ilmoittaudu 12.5. mennessä osoitteessa info@kellojakorumuseo.fi  ja maksa osallistumismaksu viikkoa ennen työpajaa (saat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen). Ilmoittautuminen on sitova. Maksun maksaminen on edellytys kurssipaikan saamiseksi. 

 

Ohjelma päivittyy!  

Pidämme oikeudet muutoksiin. Seuraa Facebook kanavaamme.