Toisin ajattelun iltapäivä 30.10.2023 Kruunussa

04.05.2023

 Toisin ajattelun iltapäivä 

-Taide, muotoilu ja propaganda 

30.10.2022 klo 12.30–16.30 

Kello- ja korumuseo Kruunu, Ahertajantie 3, Tapiola Espoo 

Innostava ja toisin ajatteluun kannustava iltapäivä on suunnattu erityisesti kulttuurin ja museoiden piirissä vaikuttaville ammattilaisille. Tapahtuma on jatkoa syksyllä Kello- ja korumuseossa erinomaista palautetta saaneelle toisin ajattelun kohtaamiselle. 

Ilmoittaudu heti mukaan tästä https://forms.office.com/e/8j7nHXu1Bh, paikkoja on rajoitetusti. 

 Ohjelma  

  • Päivän avaus, museonjohtaja Essi Pullinen
  • Taide ja muotoilu propagandana? Jari Koskinen
  • Ajan hengen haasteita ja mahdollisuuksia, tutkija Sam Inkinen
  • Toisin ajattelu ja propaganda, professori Antti Hautamäki
  • Propaganda museoiden toiminnassa, museonjohtaja Kristina Ahmas
  • Toisin ajattelun työpaja, fasilitoijana Jari Koskinen

 

Palautetta edellisestä Toisin ajattelun iltapäivästä Kello- ja korumuseossa: 

 ”Toisinajattelun iltapäivän koulutuksessa toisin ajattelu edusti luovuutta, ei kapinaa. Päivä herätti oivallisesti lähestymään arkea epäperinteisesti ja antoi eväitä tunnistaa omien hyviltä vaikuttavien, mutta pinttyneiden ajatusmallien ansoja. Muutoskyvykkyys ja ennakointikyky ovat yhä tarpeellisempia instrumentteja lähes kaikessa eteenpäin katsovassa toiminnassa, siihen sessio tarjosi virikkeitä. Itselleni kiinnostava nosto oli systeeminen ymmärrys tulevaisuustietoisuuden tekijänä. Dialoginen toteutustapa oli erinomainen, osallistava ja arvostava. Kokonaisuutena inspiroiva päivä, lämmin kiitos siitä.” 

                               

 

 

 

 

 

 

Rannekoru, argeologinen korutyyli, nähtävillä näyttelyssä.

Iltapäivän aikana on mahdollista tutustua Roland  ja Otto Roland Mellin, Helsingin maineikkaat kultasepät -näyttelyyn. Otto Roland Mellin toi Suomeen arkeologisen korutyylin, joka syntyi Italiassa ja levisi Euroopan isoissa kaupungeissa suurten teollisuusnäyttelyiden välityksellä. Arkeologinen tyyli perustui etruskien ja skyyttien hautalöytöihin. Arkeologiset korulöydöt tekivät filigraani- ja granulointitekniikat tunnetuksi noin 1840-luvulta alkaen. 

 

 

Ilmoittaudu mukaan

Iltapäivän hinta on 220€ + alv. 24 %. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.10.2023 tästä: https://forms.office.com/e/8j7nHXu1Bh   

Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.  

Maksuun sisältyy kahvitarjoilu. 

 

HENKILÖESITTELYT

Essi Pullinen luotsaa Suomen kello- ja korumuseo Kruunua uuteen aikakauteen. Hänen johdollaan vietiin perinteinen museo uuteen aikakauteen. Pullinen on toiminut pitkään muotoilun ja kultasepänalan kentällä erilaisissa asiantuntija ja johtotehtävissä. 

 

Kristina Ahmas

Kristina Ahmas on kulttuurilaitoksen johtamisesta väitellyt tohtori, jonka kauppatieteen alan väitöskirjaa luonnehditaan alansa klassikoksi. Ahmas on toiminut K. H. Renlundin museon johtajana yli 20 vuotta. Asiantuntijaorganisaatioiden toimintakyvyn parantaminen toisin ajattelemalla, luovien prosessien avulla ja erityisesti osaamisten jakamisella on Ahmaksen vahvuutta. Tämän toiminnan tueksi hän on kehittänyt hämähäkinseitin kaltaisen organisoitumisen mallin. 

 

Antti Hautamäki

Antti Hautamäkion toiminut Jyväskylän yliopiston Agora Centerin johtajana ja tutkimusprofessorina tutkimusalueenaan innovaatiotoiminta ja erityisesti palveluinnovaatiot. Filosofisissa tutkimuksissaan Hautamäki on kehittänyt kansainvälistä huomiota saaneen näkökulmarelativismin, jonka pohjalta hän puhuu myös toisin ajattelusta ja vaihtoehtojen merkityksestä. 

 

Sam Inkinen

Sam Inkinen on tohtoriksi väitellyt media- ja tulevaisuudentutkija, kirjailija, kouluttaja ja innovaatioasiantuntija, jonka intohimona ovat nykyajan ilmiöt ja tulevaisuusajattelu. Viime vuosina Inkinen on toiminut erityisesti dialogisesti fasilitoiduissa prosesseissa mahdollisuuksia etsivänä sparraajana ja toisaalta kriittisenä äänenä. 

 

 

Jari Koskinen

Jari Koskinen toiminut pitkään toisin ajattelun ja tulevaisuuksien suunnittelun parissa. Hän fasilitoinut yli tuhat kehittämispäivää ja muutosprosessia, joissa on pohdittu tulevaa yhdessä ja yhteistyössä. Koskinen tunnetaan yhtäältä suorapuheisuudestaan ja kriittisyydestään sekä toisaalta innostavasta, mukaan tempaavasta ja dialogiin kannustavasta otteestaan. Palaute on ollut erinomaista.