Voutilainen, Ajan näyttäjä

Suurmestari Kari Voutilaisen elämäntyöstä kertova näyttely tulee esille keväällä 2024.

Näyttely kertoo Karin ajatuksista kellojen takana. Näyttely esittelee hänen valmistamiaan kelloja ja eri kellotyyppejä, suunnitelmia kelloista, kuvamateriaalia ja videoita. Näyttely kattaa Espoon Kelloseppäkoulusta valmistumisen, osaamispääoman kasvattamisen, ensimmäisten omien kellojen, koneistojen ja ratkaisujen kehittämisen sekä filosofia työn taustalla. Lisäksi näyttely kattaa Voutilaisen yrityksen kasvun ja muuton nykyisiintiloihin vuoristoon.

Voutilaisen osaamista arvostetaan joka puolella maailma. Hän on kasvattanut yritystään ja osaamistaan hankkimalla muita yrityksiä omistukseensa, mm. Comblémine SA -kellotaulutehtaan, Cattin SA -kellonkuoritehtaan/prototyyppitehtaan, entisen kelloseppäkoulun Sveitsissä, Urban Jürgensenin arvokellotehtaan. Hän on tehnyt kelloteknistä yhteistyötä isojen kellobrändien kuten MB&F:n ja Zenithin kanssa. Suomalaista brändeistä Voutilainen on tehnyt yhteistyötä Leijonan kanssa.

Kari Voutilainen on voittanut kymmenen kelloalan arvostetuinta kategoriapalkintoa Grand Prix d’Horlogerie de Genèvessä (GPHG). Suomen kelloseppäliitto ry nimesi hänet suurmestariksi 2014.

Kansainvälisesti tarkasteltuna elämäntyönäyttely on ensimmäinen laatuaan.