Chao & Eero – Silver Lining

“Chao & Eero – Silver Lining” – näyttely kokoaa yhteen Kultaseppämestarien Chao-Hsien Kuo ja Eero Hintsanen tuotantoa vuosien varrelta keskittyen taiteilijoiden omiin tunnistettaviin tyyleihin sekä niiden välillä vallitsevaan läheiseen vuoropuheluun. Näyttely esittelee koruja ja veistoksia sekä videoprojektin jonka kautta vierailijoille avautuu mahdollisuus kokea syvällisemmin korujen tarinallisuus.  

Näyttelyn nimi, ”Silver Lining”, viittaa hopean arvokkuuteen ja kauneuteen materiaalina jota on käytetty koruissa vuosisatojen ajan. Nimi symbolisoi myös käsityöläisyyden tarjoamia arvokkaita opetuksia, positiivisia kokemuksia ja näyttelyiden kaltaisia huippuhetkiä jotka ovat näkyvin osa käsityöläisten omistautuneesta tavasta työskennellä haastavissa olosuhteissa luoden merkityksellisiä, massasta erottautuvia teoksia intohimoisen ja pitkäjänteisen prosessin kautta.

Esillä tulee olemaan uusia, vuonna 2023 valmistuneita töitä sekä laaja kattaus Chao & Eero -duon tuotantoa vuosien varrelta mallistoista rajoja rikkoviin uniikkeihin teoksiin ja veistoksiin. Työt eivät keskity yhteen teemaan vaan kahden taiteilijan omiin tunnistettaviin tyyleihin sekä niiden välillä vallitsevaan läheiseen vuoropuheluun.

Näyttelyssä esitellään myös kolmen uniikkikorun ympärille vuosina 2021 – 2022 rakennettu videoprojekti jonka kautta vierailijoille avautuu mahdollisuus kokea korujen tarinallisuus video muodossa pelkkien esineiden sijaan. Osana näyttelyä tullaan toteuttamaan myös taiteilijatapaaminen jonka avulla näyttelyn kävijät saavat syvällisemmän käsityksen koruihin liittyvistä ideoista, tekniikoista sekä inspiraatioista niiden takaa.

Kultaseppämestarit Chao ja Eero ovat alallaan kansainvälisesti tunnettuja ja palkittuja korutaiteilijoita, joille molemmille on myönnetty arvostettu Vuoden Kultaseppä titteli vuosina 2019 ja 2022. Kansainvälisellä areenalla toimivan pariskunnan duonäyttelyitä ei ole nähty Helsingissä viiteentoista vuoteen.